Domov    Kazalo    Kontakti Hrvatski  English

Pozdravljeni na spletnih straneh Nuklearne elektrarne Krško. S prenovljenimi stranmi želimo obiskovalcem omogočiti vpogled v delovanje in poslovanje elektrarne, poslovno kulturo, skrb za jedrsko varnost in okolje. Vsebine smo razširili in dopolnili tudi s področji, ki vam bodo zagotovila dodatne informacije in razumevanje uporabe jedrske tehnologije. Zavedamo se svoje odgovornosti za varno obratovanje elektrarne in sledimo načelu doseganja družbene sprejemljivosti našega delovanja. Etičnost in odprtost do javnosti sta zato ključnega pomena. Veseli bomo, če se nam boste z vstopom na spletno stran pridružili v NEK in v svetu jedrske tehnologije.

24.04.2018
Izjava za javnost v zvezi s trditvami gospoda Ivana Vrdoljaka
Menimo, da komunikacija v javnem medijskem prostoru ni produktiven način soočanja, vendar nam je gospod Ivan Vrdoljak s svojimi izjavami tak način vsilil. Zato je član uprave Hrvoje Perharić medijem iz Hrvaške in Slovenije danes podal izjavo v zvezi s trditvami gospoda Ivana Vrdoljaka v preteklih dneh glede: podane kazenske ovadbe državnemu tožilstvu RH zaradi izrečenih groženj gospoda Ivana Vrdoljaka, neupoštevanja Meddržavne pogodbe v škodo Hrvaške, zavračanja slovenskega družbenika NEK, d. o. o., da bi razrešil člana Uprave, podanega suma, da gre za konflikt interesov.
16.04.2018
Poročilo o delovanjuNEK za marec 2018
NEK je v marcu proizvedla 542673 MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje 516728 MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 1,32 % večja od načrtovane (510000 MWh).
29.03.2018
Po uspešnem gorivnem ciklusu se bo v NEK začel remont
V Nuklearni elektrarni Krško uspešno zaključujemo deseti zaporedni 18-mesečni gorivni ciklus, ki se je začel po končanem remontu 5. novembra 2016. V tem obdobju je elektrarna obratovala stabilno ob izpolnjevanju visokih standardov jedrske industrije in v omrežje oddala 8,37 milijarde kilovatnih ur električne energije. Dosledno smo upoštevali vse upravne in okoljske omejitve. Za zagotovitev dolgoročnosti obratovanja nadaljujemo z naložbami v povečanje obratovalne učinkovitosti elektrarne ter izvajamo drugo in tretjo fazo Programa nadgradnje varnosti. Ob zanesljivosti in predvidljivosti obratovanja, ki sta pomembni za elektroenergetski sistem in oba družbenika, gospodarstvo ter gospodinjstva, smo bili tudi stroškovno učinkoviti v skladu z gospodarskim načrtom. Redni remont, ki bo izjemno kompleksen, se bo začel 1. aprila 2018 z izključitvijo elektrarne iz elektroenergetskega omrežja in bo trajal predvidoma slab mesec. Poleg menjave goriva in rednih vzdrževalnih del bomo v NEK izvedli devet večjih tehnoloških posodobitev, ki jih lahko opravimo le med remontom.