Domov    Kazalo    Kontakti Hrvatski  English

Pozdravljeni na spletnih straneh Nuklearne elektrarne Krško. S prenovljenimi stranmi želimo obiskovalcem omogočiti vpogled v delovanje in poslovanje elektrarne, poslovno kulturo, skrb za jedrsko varnost in okolje. Vsebine smo razširili in dopolnili tudi s področji, ki vam bodo zagotovila dodatne informacije in razumevanje uporabe jedrske tehnologije. Zavedamo se svoje odgovornosti za varno obratovanje elektrarne in sledimo načelu doseganja družbene sprejemljivosti našega delovanja. Etičnost in odprtost do javnosti sta zato ključnega pomena. Veseli bomo, če se nam boste z vstopom na spletno stran pridružili v NEK in v svetu jedrske tehnologije.

17.12.2014
Poročilo o delovanju NEK za november 2014
NEK je v novembru proizvedla 524908,9 MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje 498799,1 MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 1,8 % večja od načrtovane (490000 MWh).
11.12.2014
Leto 2014 – leto obratovalnih presežkov in zgodovinske proizvodnje NEK
Vodstvo Nuklearne elektrarne Krško se je na tradicionalnem prednovoletnem sprejemu srečalo s predstavniki medijev. Poslovno leto elektrarne se zaključuje izjemno uspešno kot leto obratovalnih presežkov. NEK je do danes proizvedla 5,66 milijard kWh. Ob stabilnem obratovanju do konca leta ima vse možnosti, da preseže 6 milijard kWh električne energije, kar predstavlja rekordno letno proizvodnjo v dosedanji zgodovini. Izjemno pomembna je bila tudi nedavna odločitev lastnikov o podaljšanju obratovalne dobe NEK do leta 2043. V NEK jo razumemo kot plod dobrega sodelovanja in modrih strateških odločitev na vseh ravneh organov upravljanja NEK. Leto 2014 je tudi jubilejno leto, 1. decembra 1974 je bil namreč za nuklearno elektrarno položen temeljni kamen.