Domov    Kazalo    Kontakti Hrvatski  English

Pozdravljeni na spletnih straneh Nuklearne elektrarne Krško. S prenovljenimi stranmi želimo obiskovalcem omogočiti vpogled v delovanje in poslovanje elektrarne, poslovno kulturo, skrb za jedrsko varnost in okolje. Vsebine smo razširili in dopolnili tudi s področji, ki vam bodo zagotovila dodatne informacije in razumevanje uporabe jedrske tehnologije. Zavedamo se svoje odgovornosti za varno obratovanje elektrarne in sledimo načelu doseganja družbene sprejemljivosti našega delovanja. Etičnost in odprtost do javnosti sta zato ključnega pomena. Veseli bomo, če se nam boste z vstopom na spletno stran pridružili v NEK in v svetu jedrske tehnologije.

17.06.2015
Poročilo o delovanju NEK za maj 2015
NEK je v maju proizvedla 232637,3 MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje 220438,5 MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 5,47 % večja od načrtovane (209000 MWh).
04.06.2015
Zaradi zamenjave elementov za merjenje temperature reaktorskega hladila predvidevamo kratkotrajno zaustavitev elektrarne
Nuklearna elektrarna Krško obratuje s polno močjo po remontu, ki se je zaključil v nedeljo, 17. maja. Pri spremljanju parametrov na sistemu za merjenje temperature primarnega reaktorskega hladila smo v teh dneh zaznali tehnične težave, povezane z elementi, ki zaznavajo temperaturo. Ti z veliko natančnostjo merijo vrednosti v pomembnem delu primarnega sistema in dajejo vhodne podatke za zaščito reaktorja. V naslednjih tednih zato načrtujemo preventivno zaustavitev, da bi lahko temperaturne elemente zamenjali in s tem zagotovili dolgoročno stabilnost obratovanja. Temperaturni elementi se namreč nahajajo neposredno v cevovodu, po katerem se pretaka reaktorsko hladilo. Zaustavitev bo kratkotrajna, predvidoma 24-urna.