Domov    Kazalo    Kontakti Hrvatski  English

Pozdravljeni na spletnih straneh Nuklearne elektrarne Krško. S prenovljenimi stranmi želimo obiskovalcem omogočiti vpogled v delovanje in poslovanje elektrarne, poslovno kulturo, skrb za jedrsko varnost in okolje. Vsebine smo razširili in dopolnili tudi s področji, ki vam bodo zagotovila dodatne informacije in razumevanje uporabe jedrske tehnologije. Zavedamo se svoje odgovornosti za varno obratovanje elektrarne in sledimo načelu doseganja družbene sprejemljivosti našega delovanja. Etičnost in odprtost do javnosti sta zato ključnega pomena. Veseli bomo, če se nam boste z vstopom na spletno stran pridružili v NEK in v svetu jedrske tehnologije.

11.01.2017
Poročilo o delovanju NEK za december 2016
NEK je v decembru proizvedla 544332,9 MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje 517415,9 MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 1,45 % večja od načrtovane (510000 MWh).
20.12.2016
Leto 2016: leto obsežnega remonta in intenzivne tehnološke nadgradnje
Vodstvo Nuklearne elektrarne Krško se je na tradicionalnem prednovoletnem sprejemu srečalo s predstavniki medijev. Iztekajoče se leto so v NEK zaznamovali izjemno zanesljivo obratovanje elektrarne brez nenačrtovanih zaustavitev, zagotavljanje visokih varnostnih standardov, temeljite priprave in uspešna izvedba obsežnega rednega remonta, ki je trajal dober mesec dni, ter priprava in izvedba projektov tehnoloških posodobitev, ki podpirajo podaljšano obratovalno dobo elektrarne in bodo zagotovili, da bo NEK po varnostnih merilih primerljiva z novimi elektrarnami. Ob sedanji stabilnosti obratovanja bomo do konca leta dosegli načrtovano proizvodnjo električne energije - 5,4 milijarde kilovatnih ur. Tudi rezultati poslovanja so v okviru sprejetega gospodarskega načrta. Kot poslovni okvir za prihodnje leto sta potrjena gospodarski načrt in petletni načrt naložb v tehnološko nadgradnjo.