Domov    Kazalo    Kontakti Hrvatski  English

Pozdravljeni na spletnih straneh Nuklearne elektrarne Krško. S prenovljenimi stranmi želimo obiskovalcem omogočiti vpogled v delovanje in poslovanje elektrarne, poslovno kulturo, skrb za jedrsko varnost in okolje. Vsebine smo razširili in dopolnili tudi s področji, ki vam bodo zagotovila dodatne informacije in razumevanje uporabe jedrske tehnologije. Zavedamo se svoje odgovornosti za varno obratovanje elektrarne in sledimo načelu doseganja družbene sprejemljivosti našega delovanja. Etičnost in odprtost do javnosti sta zato ključnega pomena. Veseli bomo, če se nam boste z vstopom na spletno stran pridružili v NEK in v svetu jedrske tehnologije.

04.05.2015
Poročilo o nadzoru radioaktivnosti: tudi v letu 2014 vplivi NEK daleč pod upravno določenimi omejitvami
Poročilo Nadzor radioaktivnosti v okolici Nuklearne elektrarne Krško za leto 2014, ki so ga na podlagi obsežnih meritev in analiz pripravili Institut Jožef Stefan, Ljubljana, Zavod za varstvo pri delu, Ljubljana, Institut Ruđer Bošković, Zagreb, NEK in MEIS, potrjuje, da so bili tudi v preteklem letu sevalni vplivi elektrarne daleč pod upravno določenimi mejami.
22.04.2015
Posavski osnovnošolci navdušili z znanjem o energetiki
Z zaključnim kvizom se je včeraj, 21. aprila 2015, končal letošnji projekt Mladi genialci. Na tekmovanju, ki ga že tretje leto zapored organiziramo GEN energija in Nuklearna elektrarna Krško, so se na odru Kulturnega doma tokrat pomerili učenci posavskih osnovnih šol. Med šestnajstimi prijavljenimi ekipami so se s svojim znanjem o energiji, energetiki, podnebnih spremembah in radioaktivnosti najbolj izkazali učenci iz Osnovne šole Brežice.