Domov    Kazalo    Kontakti Hrvatski  English

Pozdravljeni na spletnih straneh Nuklearne elektrarne Krško. S prenovljenimi stranmi želimo obiskovalcem omogočiti vpogled v delovanje in poslovanje elektrarne, poslovno kulturo, skrb za jedrsko varnost in okolje. Vsebine smo razširili in dopolnili tudi s področji, ki vam bodo zagotovila dodatne informacije in razumevanje uporabe jedrske tehnologije. Zavedamo se svoje odgovornosti za varno obratovanje elektrarne in sledimo načelu doseganja družbene sprejemljivosti našega delovanja. Etičnost in odprtost do javnosti sta zato ključnega pomena. Veseli bomo, če se nam boste z vstopom na spletno stran pridružili v NEK in v svetu jedrske tehnologije.

14.10.2014
Poročilo o delovanju NEK za september 2014
NEK je v septembru proizvedla 522413,9 MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje 496952,2 MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 2,5 % večja od načrtovane (485000 MWh).
10.10.2014
Strateški razvojni načrt
Po treh desetletjih uspešnega komercialnega obratovanja je Nuklearna elektrarna Krško dosegla zastavljene cilje, da bo po standardnih merilih jedrske varnosti, stabilnosti obratovanja in poslovne učinkovitosti trajno uvrščena med četrtino najboljših obratujočih jedrskih elektrarn v svetu. Ob vstopu elektrarne v drugo polovico obratovalne dobe smo na novo ovrednotili naše strateške usmeritve in opredelili ključne cilje.