Domov    Kazalo    Kontakti Hrvatski  English

Pozdravljeni na spletnih straneh Nuklearne elektrarne Krško. S prenovljenimi stranmi želimo obiskovalcem omogočiti vpogled v delovanje in poslovanje elektrarne, poslovno kulturo, skrb za jedrsko varnost in okolje. Vsebine smo razširili in dopolnili tudi s področji, ki vam bodo zagotovila dodatne informacije in razumevanje uporabe jedrske tehnologije. Zavedamo se svoje odgovornosti za varno obratovanje elektrarne in sledimo načelu doseganja družbene sprejemljivosti našega delovanja. Etičnost in odprtost do javnosti sta zato ključnega pomena. Veseli bomo, če se nam boste z vstopom na spletno stran pridružili v NEK in v svetu jedrske tehnologije.

19.11.2015
Nuklearna elektrarna Krško posluje skladno z Meddržavno pogodbo in veljavnimi predpisi
Ob medijskih zapisih, da so pri poslovanju Nuklearne elektrarne Krško kršena določila Meddržavne pogodbe, sporočamo, da v NEK dosledno upoštevamo Meddržavno pogodbo, veljavne predpise in varnostne standarde ter hkrati dosegamo odlične obratovalne in poslovne rezultate.
16.11.2015
Poročilo o delovanju NEK za oktober 2015
NEK je v oktobru proizvedla 543282,7 MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje 517049,8 MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 2,4 % večja od načrtovane (505000 MWh).