Domov    Kazalo    Kontakti Hrvatski  English

Pozdravljeni na spletnih straneh Nuklearne elektrarne Krško. S prenovljenimi stranmi želimo obiskovalcem omogočiti vpogled v delovanje in poslovanje elektrarne, poslovno kulturo, skrb za jedrsko varnost in okolje. Vsebine smo razširili in dopolnili tudi s področji, ki vam bodo zagotovila dodatne informacije in razumevanje uporabe jedrske tehnologije. Zavedamo se svoje odgovornosti za varno obratovanje elektrarne in sledimo načelu doseganja družbene sprejemljivosti našega delovanja. Etičnost in odprtost do javnosti sta zato ključnega pomena. Veseli bomo, če se nam boste z vstopom na spletno stran pridružili v NEK in v svetu jedrske tehnologije.

20.05.2015
Letno poročilo 2014: jubilejno leto je bilo leto dosežkov
NEK je leta 2014, ko je minilo štirideset let od postavitve temeljnega kamna, obratovala varno in stabilno ter prvič v obratovalni dobi na letni ravni presegla 6 milijard kilovatnih ur proizvedene električne energije. Tudi lani, kot v vsem dosedanjem obratovanju elektrarne, so bili vsi vplivi na okolje daleč pod upravnimi omejitvami. Ob tem tudi ni bilo niti enega odstopanja, o katerem bi morali v skladu z zakonodajo poročati Upravi Republike Slovenije za jedrsko varnost. Doseženi in preseženi so bili cilji iz sprejetega gospodarskega načrta, tudi finančni, kar je zagotovilo konkurenčnost proizvodnje.
17.05.2015
V Nuklearni elektrarni Krško se po uspešno zaključenem remontu začenja 28. gorivni ciklus
Nuklearna elektrarna Krško je bila danes, v nedeljo, 17. maja 2015, ob 1. uri ponovno vključena v elektroenergetski sistem. Po preverjanjih na nizki moči bomo postopoma zviševali moč elektrarne. Med rednim remontom, ki se je začel 11. aprila, smo opravili vse načrtovana dela preventivnega vzdrževanja, menjavo jedrskega goriva in uspešno zaključili naložbe s področja tehnološke nadgradnje. Remont je potekal skladno z načrti. Rezultati obsežnih pregledov so v mejah pričakovanj in so dobra podlaga za varno in zanesljivo obratovanje v 28. gorivnem ciklusu.
15.05.2015
Poročilo o delovanju NEK za april 2015
NEK je v aprilu proizvedla 175775,2 MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje 168703,2 MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 5,44 % večja od načrtovane (160000 MWh).
04.05.2015
Poročilo o nadzoru radioaktivnosti: tudi v letu 2014 vplivi NEK daleč pod upravno določenimi omejitvami
Poročilo Nadzor radioaktivnosti v okolici Nuklearne elektrarne Krško za leto 2014, ki so ga na podlagi obsežnih meritev in analiz pripravili Institut Jožef Stefan, Ljubljana, Zavod za varstvo pri delu, Ljubljana, Institut Ruđer Bošković, Zagreb, NEK in MEIS, potrjuje, da so bili tudi v preteklem letu sevalni vplivi elektrarne daleč pod upravno določenimi mejami.