Nuklearna Elektrarna Krško
Skip Navigation LinksDomov/Vstopna stran

Pozdravljeni na spletnih straneh Nuklearne elektrarne Krško. S prenovljenimi stranmi želimo obiskovalcem omogočiti vpogled v delovanje in poslovanje elektrarne, poslovno kulturo, skrb za jedrsko varnost in okolje. Vsebine smo razširili in dopolnili tudi s področji, ki vam bodo zagotovila dodatne informacije in razumevanje uporabe jedrske tehnologije. Zavedamo se svoje odgovornosti za varno obratovanje elektrarne in sledimo načelu doseganja družbene sprejemljivosti našega delovanja. Etičnost in odprtost do javnosti sta zato ključnega pomena. Veseli bomo, če se nam boste z vstopom na spletno stran pridružili v NEK in v svetu jedrske tehnologije.

Poročilo o delovanju NEK za oktober 2019

Po zaključenem 30. gorivnem ciklusu, se je v NEK 1. oktobra začel redni remont. Največja skupna dopustna letna radioaktivnost tritija v tekočinskih izpustih je 45 TBq. Od tega je delež tritija v oktobru znašal 5,5 % letne omejitve, njegov skupni delež do konca oktobra pa 29,7 % letne omejitve. Za ostale radionuklide, katerih dopustna letna radioaktivnost je 100 GBq, je njihov delež v oktobru znašal 0,015 % (letne omejitve), do konca oktobra pa 0,022 % letne omejitve.

Redni remont zaključen, NEK spet zagotavlja električno energijo

Nuklearna elektrarna Krško je bila danes, v torek, 29. oktobra 2019, ponovno vključena v elektroenergetski sistem. Po preverjanjih na nizki moči bomo postopoma zviševali moč elektrarne. V 28 dneh, redni remont se je začel 1. oktobra, smo opravili menjavo jedrskega goriva, preventivna vzdrževalna dela in deset večjih naložb s področja tehnološke nadgradnje.