Nuklearna Elektrarna Krško
Skip Navigation LinksDomov/Vstopna stran

Pozdravljeni na spletnih straneh Nuklearne elektrarne Krško. S prenovljenimi stranmi želimo obiskovalcem omogočiti vpogled v delovanje in poslovanje elektrarne, poslovno kulturo, skrb za jedrsko varnost in okolje. Vsebine smo razširili in dopolnili tudi s področji, ki vam bodo zagotovila dodatne informacije in razumevanje uporabe jedrske tehnologije. Zavedamo se svoje odgovornosti za varno obratovanje elektrarne in sledimo načelu doseganja družbene sprejemljivosti našega delovanja. Etičnost in odprtost do javnosti sta zato ključnega pomena. Veseli bomo, če se nam boste z vstopom na spletno stran pridružili v NEK in v svetu jedrske tehnologije.

Poročilo o delovanju NEK za december 2018

NEK je v decembru proizvedla 543895,5 MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje 517606,6 MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 1,5 % večja od načrtovane (510000 MWh).

V NEK smo že presegli načrtovano proizvodnjo za leto 2018

V Nuklearni elektrarni Krško smo v petek, 28. december 2018 dosegli načrtovano letno proizvodnjo 5,43 milijarde kilovatnih ur električne energije. Doseženi rezultat, ki mu ob zanesljivosti delovanja dodatno vrednost dajejo visoki mednarodno primerljivi kazalci in dosledno upoštevanje vseh upravnih in okoljskih omejitev, je odraz naše odločenosti, da bomo zgled jedrske varnosti in odličnosti na globalni ravni, kot smo opredelili našo vizijo.