O nas
Dolgoročnost za trajnostni razvoj

Obvestilo o možnosti sproščanja pare ob napovedani krajši izključitvi elektrarne iz omrežja

Med za nedeljo načrtovano napovedano krajšo izključitvijo elektrarne iz omrežja se bo občasno lahko pojavljalo sproščanje pare iz sekundarnega – nejedrskega dela elektrarne, ki bo slišno v okolju. Prebivalce v okolici elektrarne prosimo za razumevanje.

Kot smo poročali, so se pri spremljanju meritev na enem od dveh glavnih transformatorjev, ki povezujeta elektrarno s 400-kilovoltnim elektroenergetskim omrežjem, pojavile motnje pri meritvah visoke napetosti. Gre za občasno izgubo signala na merilni liniji napetosti skoznika glavnega transformatorja oz. vertikalnega izolatorja. Gre za eno izmed več meritev parametrov transformatorja. Preventivno bodo odstranjeni priključki za meritev visoke napetosti na skoznikih obeh transformatorjev. Nameščeni bodo namenski čepi za ozemljitev teh priključkov.

Ker bodo korektivna dela potekala na sistemu, ki je med obratovanjem pod visoko napetostjo, je potrebna kratkotrajna izključitev elektrarne iz omrežja. Predvidevamo postopno zniževanje moči ter izklop generatorja, medtem ko bo reaktor še vedno obratoval na nizki moči. Po končanih delih sledijo ponovni preklop napajanja elektrarne s 110- na 400-kilovoltno stikališče, sinhronizacija elektrarne z omrežjem in dvig moči.

Poročilo

Poročilo o delovanju NEK za februar 2024

Več
Novica

Predsednik uprave NEK Gorazd Pfeifer na nacionalnem radiu: »Izkoristimo celotno energetsko mešanico, da ohranimo svojo suverenost."

Več
Novica

Obvestilo o objavi prostega delovnega mesta upravitelj prehrambnega obrata

Več