Skip Navigation LinksDomov/Vstopna stran/Obiščite nas

Obiščite nas

Do nadaljnjega v elektrarni ne sprejemamo obiskov

Zaradi epidemiološke slike koronavirusa v Sloveniji in Evropi v Nuklearni elektrarni Krško do nadaljnjega ne sprejemamo obiskov.

Ker je veliko negotovosti tudi glede nadaljnjega razvoja situacije, žal, ne sprejemamo niti rezervacij. Ko bodo razmere ponovno omogočale organizacijo obiskov, bomo tukaj to tudi objavili.

Sicer pa je NEK v predkoronskih časih dnevno organizirala obiske elektrarne s predstavitvijo svojega delovanja. Letno je elektrarno obiskalo približno 5000 obiskovalcev, od katerih je bila več kot polovica osnovnošolcev, dijakov in študentov. Učenci osnovnih šol obiščejo elektrarno v sklopu naravoslovnih dni, dijaki in študenti pa v okviru vsebin posameznih predmetov. Različna društva in strokovna združenja ter tudi skupine občanov prihajajo k nam na strokovne ekskurzije.

Zaradi upoštevanja postopkov in boljše organizacije obiskov, morajo vsi obiskovalci predhodno najaviti in uskladiti dan obiska s službo za odnose z javnostmi.

Več informacij, kako priti do elektrarne in Informativnega centra NEK v Kulturnem domu Krško, lahko najdete v poglavju Kako do nas.