O nas
Dolgoročnost za trajnostni razvoj

Po končanem rednem remontu NEK ponovno v omrežju

Nuklearna elektrarna Krško je bila sinoči, v torek, 1. maja 2018, ponovno vključena v elektroenergetski sistem. Po preverjanjih na nizki moči bomo postopoma zviševali moč elektrarne. Med rednim remontom, ki se je začel 1. aprila, smo opravili menjavo jedrskega goriva. V reaktorski sredici, ki jo tvori 121 gorivnih elementov, smo 56 gorivnih elementov zamenjali s svežimi. Izvedli smo obsežen standardni program vzdrževanja in preverjanja strojne, električne in merilno-regulacijske opreme. Z nadzornimi testi smo potrdili, da so sistemi, strukture in komponente sposobne opraviti svojo nalogo. Zaključili smo načrtovane naložbe s področja tehnološke nadgradnje. Izvedli smo devet posodobitev; razdelimo jih lahko v dva sklopa: posodobitve za povečanje zanesljivosti obratovanja in posodobitve po Programu nadgradnje varnosti.

Remont se je s strokovnim in odgovornim delom vseh sodelujočih končal v načrtovanem obsegu in je zajel približno 37 000 aktivnosti.

Poročilo

Poročilo o delovanju NEK za februar 2024

Več
Novica

Predsednik uprave NEK Gorazd Pfeifer na nacionalnem radiu: »Izkoristimo celotno energetsko mešanico, da ohranimo svojo suverenost."

Več
Novica

Obvestilo o objavi prostega delovnega mesta upravitelj prehrambnega obrata

Več