O nas
Dolgoročnost za trajnostni razvoj

Obiščite nas

Vsako leto nas obišče več kot 5000 obiskovalcev.

 

Nuklearna elektrarna Krško ponovno odprta za obiskovalce

Po dveh letih prekinitve ogledov elektrarne za organizirane skupine zopet odpiramo vrata najavljenim skupinam.

Zaradi upoštevanja postopkov in boljše organizacije obiskov morajo vsi obiskovalci prej najaviti in uskladiti dan obiska z enoto za odnose z javnostmi.

Odprti za napovedane in organizirane obiske.

Vsako leto obišče elektrarno približno 5000 obiskovalcev, od katerih je več kot polovica osnovnošolcev, dijakov in študentov. Učenci osnovnih šol obiščejo elektrarno na naravoslovni dan, dijaki in študenti pa v okviru vsebin posameznih predmetov. Različna društva in strokovna združenja ter tudi skupine občanov prihajajo k nam na strokovne ekskurzije.

Zaradi upoštevanja postopkov in boljše organizacije obiskov morajo vsi obiskovalci prej najaviti in uskladiti dan obiska s sodelavci za odnose z javnostmi.

Ogledi elektrarne

NEK pripravlja za obiskovalce predstavitve elektrarne vsak delovni dan, razen med rednim remontom. 

Program obiska lahko razdelimo na dva dela: predstavitev delovanja elektrarne in vodeni ogled elektrarne z avtobusom ali peš.

V informativnem centru (Kulturni dom Krško v središču mesta na levem bregu Save) si obiskovalci ogledajo film o delovanju elektrarne in se pogovorijo z njenim predstavnikom. Informativni center NEK je zasnovan tako, da se ob panojih, maketah in računalniških simulacijah seznanijo z različnimi vidiki delovanja elektrarne.

Iz informativnega centra se obiskovalci s svojim avtobusom odpeljejo v NEK. Avtobusni ogled elektrarne s predstavnikom NEK je namenjen predvsem osnovnošolcem, dijakom nižjih letnikov srednjih šol in večjim skupinam obiskovalcev.

Za skupine do 30 polnoletnih obiskovalcev lahko pripravimo ogled elektrarne z vodenim sprehodom po klasičnem – nejedrskem delu elektrarne.

Prosimo, da se z našo enoto za odnose z javnostmi najprej dogovorite za termin obiska:
Miran Pribožič – tel.: 07 48 02 186

Za vstop v elektrarno potrebujete:

Prosimo, da nam izpolnjeni obrazec pošljete izključno kot Wordov dokument najmanj 7 dni pred dogovorjenim prihodom na elektronski naslov: obisk@nek.si.

Kako do nas?