O nas
Dolgoročnost za trajnostni razvoj

Obvestilo o možnosti hrupa zaradi sproščanja pare ob zaustavitvi elektrarne za remont

V Nuklearni elektrarni Krško se bo v četrtek, 1. aprila 2021, začel redni remont. Ob zaustavitvi elektrarne, v noči iz srede na četrtek in v četrtek zjutraj, je možen hrup zaradi sproščanja pare iz sekundarnega – nejedrskega dela elektrarne, ker je treba odvajati višek toplotne energije. Prebivalce v okolici prosimo za razumevanje.

Med remontom bomo ob menjavi goriva izvedli obsežen standardni program vzdrževanja in preverjanja strojne, električne in merilno-regulacijske opreme ter trinajst večjih tehnoloških posodobitev. Z nadzornimi testi bomo preverili in zagotovili, da so sistemi, strukture in komponente sposobne opraviti svojo nalogo. Opravljamo jih tudi med obratovanjem, a med remontom, ko je elektrarna zaustavljena, je obseg testiranj bistveno večji. Za remont je pripravljenih 4000 delovnih nalogov, vseh remontnih aktivnosti pa bo okoli 40.000. Trajal bo predvidoma dober mesec dni.

Poročilo

Poročilo o delovanju NEK za februar 2024

Več
Novica

Predsednik uprave NEK Gorazd Pfeifer na nacionalnem radiu: »Izkoristimo celotno energetsko mešanico, da ohranimo svojo suverenost."

Več
Novica

Obvestilo o objavi prostega delovnega mesta upravitelj prehrambnega obrata

Več