Skip Navigation LinksDomov/Vstopna stran/Obiščite nas/Ogledi elektrarne

Ogledi elektrarne

NEK pripravlja za obiskovalce predstavitve elektrarne vsak delovni dan, razen v času rednega remonta.

Program obiska lahko razdelimo na dva dela: predstavitev delovanja elektrarne in voden ogled elektrarne z avtobusom ali peš.

V informativnem centru (Kulturni dom Krško v središču mesta na levem bregu Save) si obiskovalci ogledajo film o delovanju elektrarne in se pogovorijo z njenim predstavnikom. Na voljo so tudi brošure o NEK.

Iz informativnega centra se obiskovalci z njihovim avtobusom odpeljejo v NEK. Avtobusni ogled elektrarne s predstavnikom NEK je namenjen predvsem osnovnošolcem, dijakom nižjih letnikov srednjih šol in večjim skupinam obiskovalcev.

Za skupine do 30 polnoletnih obiskovalcev lahko pripravimo ogled elektrarne z vodenim sprehodom po klasičnem – nejedrskem delu elektrarne.

Prosimo, da se z našo službo za odnose z javnostmi najprej dogovorite za termin obiska:
Miran Pribožič – tel.: 07 48 02 186
Ida Novak Jerele – tel.: 07 48 02 364

V skladu s predpisi potrebujemo za vstop v elektrarno seznam vseh udeležencev in njihovih osebnih podatkov. Obiskovalci morajo pred vstopom pokazati osebni dokument.

Obrazec za podatke o obiskovalcih v doc-formatu prenesete na svoj računalnik z desnim klikom na povezavo Zahtevek za izdelavo kartic za napovedano skupino obiskovalcev in izbiro "save target as", oziroma "shrani kot".

Prosimo, da nam izpolnjen obrazec pošljete izključno kot Word dokument najmanj 7 dni pred dogovorjenim prihodom na elektronski naslov: obisk@nek.si.