O nas
Dolgoročnost za trajnostni razvoj

Predsednik vlade RS dr. Robert Golob ob obisku v NEK: "V Evropi je NEK sinonim za stabilno, zanesljivo in varno jedrsko elektrarno."

V NEK smo danes gostili predsednika vlade RS dr. Roberta Goloba. Seznanil se je z opravljenimi remontnimi deli, z vodstvom NEK izmenjal poglede na energetsko situacijo ter izrazil podporo vlogi NEK pri zanesljivi oskrbi potrošnikov z električno energijo. »Z nacionalnim ponosom lahko povem, da je NEK prva elektrarna v Evropi, ki je v tako velikem obsegu zaključila z 10-letnim investicijskim ciklom, ki je zajel tudi ukrepe po Fukušimi. Nuklearna elektrarna Krško je sinonim za stabilno, zanesljivo in varno jedrsko elektrarno. Če bi bilo takšnih elektrarn v Evropi več, bi bila energetska situacija na evropskem nivoju bistveno boljša,« je dejal predsednik vlade Robert Golob.

Predsednik vlade je v kontekstu napete aktualne energetske situacije zaključil, da če kdaj, je zdaj priložnost, da jedrska energija pridobi svoje mesto v prihodnosti. »Evropa se bo iz sedanje energetske situacije težko izvila brez maksimalne uporabe vseh tehnologij,« je poudaril in izpostavil, da na prvem mestu vidi obnovljive vire energije, jedrska energija pa ima po njegovem priložnost, da prav tako ponudi rešitve za prihodnost cele Evrope. »Čas bo pokazal na kak način bo to mogoče, je pa sedanji trenutek idealen za to,« meni predsednik vlade.  

O JEK 2 je povedal, da se mu zdi prav, da se nacionalno soglasje preveri na referendumu, in dodal, da je prav, da se vsi Slovenci zavedamo pomena sedanje jedrske elektrarne in kakšna priložnost je to za bodoče rodove.

 »Obisk predsednika vlade gotovo govori o pomenu NEK za zanesljivo in stabilno oskrbo vseh delov družbe v prihodnosti,« je ob zaključku obiska povedal Stanislav Rožman, predsednik uprave NEK. »Elektrarna je pripravljena na nadaljnjih 20 let obratovanja. Zaključujemo vse potrebne postopke, da vstopimo v nadaljnje obdobje stabilnega in varnega obratovanja," je poudaril predsednik uprave NEK in se ob tem Vladi RS in pristojnim ministrstvom zahvalil za sodelovanje pri izpeljavi postopkov, predsedniku vlade pa za obisk in pozitiven odnos do našega dela in rezultatov.

Poročilo

Poročilo o delovanju NEK za februar 2024

Več
Novica

Predsednik uprave NEK Gorazd Pfeifer na nacionalnem radiu: »Izkoristimo celotno energetsko mešanico, da ohranimo svojo suverenost."

Več
Novica

Obvestilo o objavi prostega delovnega mesta upravitelj prehrambnega obrata

Več