O nas
Dolgoročnost za trajnostni razvoj

Zmaga ekipe prve pomoči NEK

Ekipa prve pomoči NEK je v soboto, 3. oktobra 2009 v Kranju, kjer je potekalo XV. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, osvojila prvo mesto.

Ekipo so sestavljali: Igor Jazbec, Boštjan Kozole, Darko Žičkar, Boštjan Kežman, Daniel Godler, Zdenka Kopina in Dušan Berkovič.

Na tekmovanju je nastopilo 13 ekip, ki so zmagale na regijskih preverjanjih usposobljenosti in ekipa iz Srbije, ki je zmagala na zadnjem mednarodnem festivalu prve pomoči. Drugo mesto je zasedla ekipa Območnega združenja RKS iz Ljubljane, tretje mesto pa ekipa občine Mislinja. Ekipa NEK bo prihodnje leto zastopala Republiko Slovenijo na mednarodnem festivalu prve pomoči v Beogradu.

Delo ekip je potekalo na sedmih delovnih mestih z nudenjem prve pomoči poškodovanim in nenadoma obolelim v primeru potresa, nezgode na javni prireditvi, oživljanja, nesreče pri adrenalinskem športu, nesreče na zletu tabornikov, ob požaru v gledališču in ob delovni nesreči z eksplozijo.

Preverjanje je spremljala komisija, ki je bila sestavljena iz zdravnikov in ostalih strokovnjakov. Ocenjevali so pravilnost, ustreznost in način ter taktiko dela.

Čestitamo tekmovalcem in strokovni ekipi za dosežen odličen rezultat!

Novica

Remont v NEK – polovica aktivnosti že uspešno končanih

Več
Obvestilo

Obvestilo o objavi prostega delovnega mesta tehnik za radiološki nadzor

Več
Novica

Posavski Mladi genialci ponovno pokazali odlično poznavanje energetike

Več