O nas
Dolgoročnost za trajnostni razvoj

Letno poročilo 2020: V NEK na trdnih temeljih doseženega gradimo dolgoročnost

Naši rezultati za leto 2020, ko je minilo pet desetletij od sporazuma med Slovenijo in Hrvaško, so verjetno presegli najbolj smela pričakovanja pionirjev jedrske energetike. Gospodarno poslovanje, proizvedenih več kot 6 teravatnih ur električne energije in uspešni projekti posodobitev ob vseh negotovostih in omejitvah, ki so bile posledica pandemije novega koronavirusa, so zgledni dosežki. Ob podpori družbenikov in ostalih deležnikov to lahko uspe le strokovnemu kolektivu – ekipi, ki si postavlja ambiciozne cilje ter jih uresničuje z veliko mero zavzetosti in sodelovanja ter odprtosti v mednarodni prostor. Ekipi, ki se zaveda, da je stabilno in zanesljivo obratovanje ter stalno posodabljanje opreme in procesov pogoj za dolgoročno obratovanje; to je tudi v interesu širše skupnosti, saj bo omogočilo prehod v podnebno nevtralnost, ki bo vzdržna tako za okolje kot tudi državljane in gospodarstvo.

Letno poročilo predstavlja različne vidike delovanja NEK: obratovanje, vzdrževanje in posodobitve sistemov, skrb za okolje in ravnanje z odpadki ter mednarodno sodelovanje in usposabljanje zaposlenih. 

Poročilo je objavljeno tukaj.

Poročilo

Poročilo o delovanju NEK za maj 2022

Več
Novica

Letno poročilo 2021: Posodobitve, okoli 1000 smo jih že izpeljali, povečujejo zanesljivost obratovanja ter proizvodnjo električne energije

Več
Poročilo

Poročilo o delovanju NEK za april 2022

Več