O nas
Dolgoročnost za trajnostni razvoj

Raba jedrske tehnologije v kmetijstvu in prehrambni industriji

Obsevanje živil uničuje bakterije, ki povzročajo prehitro gnitje ali druge bolezni, in tako podaljša njihovo obstojnost. Deluje podobno kot zamrzovanje, hlajenje ali kemična obdelava izdelkov, vendar za razliko od drugih obdelav izdelka ne spremeni. Obsevanje uporabljamo tudi za sterilizacijo prehrambne embalaže.

Za povečavo kliknite na sliko

Ta vsebina je povezana z naslednjimi zavezami in cilji trajnostnega razvoja.

Kakovost življenja in razvoj

Kakovost življenja in razvoj

Jedrska industrija ohranja čist zrak za zdravo življenjsko okolje

Preberite več
Kakovost življenja in razvoj

Slovenija dosega visoke standarde jedrske varnosti

Preberite več
Kakovost življenja in razvoj

Sevanje je naravni pojav. S čim lahko primerjamo prispevek NEK – 0,11 μSv – k letni dozi naravnega sevanja?

Preberite več
Kakovost življenja in razvoj

NEK s svojim delovanjem prispeva manj kot tisočinko k naravnemu sevanju v okolju

Preberite več
Kakovost življenja in razvoj

Več kot tri četrtine ionizirajočega sevanja, ki smo mu izpostavljeni, prihaja iz naravnih virov

Preberite več
Kakovost življenja in razvoj

Jedrskih odpadkov v Sloveniji ni veliko

Preberite več
Kakovost življenja in razvoj

Jedrska tehnologija proizvaja elektriko tudi v vesolju

Preberite več